Hard Disk apo SSD për kompjuterin tuaj? Ja një pasqyrë e dallimeve

hdd apo ssd

Të gjithë i njihni HDD (Hard Disk Drive) – përbërësit e rëndësishëm të kompjuterëve tuaj. Shumë flasin për përvojën e re dhe më të lehtë të punës me zëvendësuesin e tyre – SSD (Solid-State Drive). Këta të fundit janë në hardisqet e rinj të ndërtuar me çipe, ku për dallim nga HDD informatat I ruajnë në disqe magnetike

Por a duhet të kalojmë nga HDD në SSD? Atyre që u ka rënë të punojnë me këtë të fundit, nuk kthehen më te hard disqet e vjetra.

Përparësitë e SSD janë: qasje e shpejtë, shpejtësi transferimi shumë e lartë, rezistencë e lartë mekanike, konsum i vogël energjie, zhurmon më pak, etj.

Disavantazhet janë të pakta, por mund të llogaritet çmim i lartë dhe kapacitet i ulët, por këto kryesisht janë si shkak i linjave të pakta të fabrikimit.

SSD Vs HDD: What should you pick? - DeCodeIN - Medium

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Menu